Serialul “Criptomonede & The City” S1E1

April 16, 2018 , disruption

Poate cel mai hot topic zilele astea, pe langa #deleteFacebook si audierile lui Zuck de catre congresul american, sunt criptomonedele. Fiind un subiect destul de nou, intrebarile sunt multe: ce sunt ele, ce-i aia #bitcoin si care-i legatura cu noi, locuitorii capitalei, oare tokenurile cum functioneaza… #smartcontracts… #ICO… etc samd.
Asta ca sa nu mai zicem de intrebari de tipul “oare anul asta vom putea plati cafeaua la Origo cu #ethereum”? sau “oare ce parere au baietii de la Interventii ApaNova de asta?”
Nu stim care e nivelul tau de alfabetizare pe acest subiect, insa in ultima vreme am intalnit foarte multi oameni mai ales interesati de lucrurile de baza, asa ca ne-am gandit sa facem un mini-serial cu resurse si perspective basic pe subiect (cat ne pricepem si noi, ca nu suntem finantisti, ci niste simpli oameni de publicitate, dintr-o agentie de publicitate din Bucuresti, Romania). Asa ca… feel free sa comentati, sa corectati, sa contribuiti, sa adaugati!

Nu-de-alta, dar daca e adevarat ce sustin unii, ca asta e viitorul banilor, atunci e musai ca oamenii (deci si oamenii de publicitate, marketing, comunicare) sa stie cate ceva despre ecosistemul #blockchain.

Primul episod incepe cu una dintre cele mai clare si simple explicatii cu care ne-am intalnit pana acum:

 Si continua, ca in reclamele cu Bro, cu un fel amuzant de a explica fenomenul #openledger, via BBC. (ATENTIE, nerecomandat celor cu fobie la pinguinii!)

Finalul e un mix de suspans si optimism CUM RAR AI MAI VAZUT!!!

Descentralizare economica, feat. Bettina Warburg, co-founder la Animal Ventures, researcher si tech expert (daca v-a placut, o puteti urmari, in continuare, aici )

Precum si un cuvant de incheiere: desi privim cu precautie #cryptocurrency, ca orice om cu scaun la cap, ceea ce ne place la ideea asta cu adevarat este ca are potentialul de a schimba un pic ideea de incredere intre oameni. And we have a thing for trust: credem ca increderea e una dintre cele mai interesante daca-nu-chiar-cea-mai-interesanta intamplari dintre oameni.

In cuvintele lui Sandu Balamuc, politistul amator de pe strada Brezoianu colt cu Eforie… “Blockchain can really change the way we trust each other!”

 
Re-learn & stay disruptive,
ne vedem la episodul urmator.
Poza articol de aici.