Apps de top &
top de apps, 2017

February 9, 2018 , disruption

Cand ai peste 2 milioane de aplicatii disponibile in AppStore si alte cateva sute prezentate in fiecare zi, selectarea celor in care merita sa-ti investesti timpul si banii pare o adevarata provocare, asa-i? Aici intervin expertii de la Apple si ne prezinta topul celor mai cele aplicatii si jocuri din 2017.

Stiti ad-ul ala de pe Facebook / Instagram care te invita sa privesti stropii de ploaie fara sa faci nimic timp de 2 minute? Este vorba despre “Calm”, iar conform celor de la Apple, aceasta este aplicația anului 2017 la nivel global. Facilitand meditatia, reflectia si autocontrolul, “Calm” este menita sa reduca stresul si anxietatea si sa ajute la imbunatatirea relatiilor, a concentrarii si a calitatii somnului. Totul este foarte bine organizat in programe cu sesiuni zilnice de cateva minute, in functie de tipul de meditatie, iar scenele si sunetele de fundal chiar au un efect linistitor. Exista si o alternativa dedicata copiilor. Important de retinut este ca, desi se doreste a fi o aplicatie care sa faca tehnicile de meditatie accesibile oricui, necesita plata unui abonament lunar.

In Romania, aplicatia anului 2017 pentru iPhone este Enlight Videoleap”, un program de editare video ce permite utilizarea unor efecte si functii disponibile de obicei numai in programe de editare dezvoltate pentru desktop.

Lansat anul trecut pe 25 ianuarie, Splitter Critters a fost desemnat jocul anului 2017 pe iPhone. Scopul jocului este sa-i ajuti pe critters sa ajunga inapoi la nava lor, explorand planete pline de pericole, rezolvand puzzle-uri și confruntandu-te cu mecanisme inovatoare care te fac sa gasesti solutii alternative. Surprinzator este faptul ca, in loc sa controlezi in mod direct un personaj ghidandu-l spre sfarsitul fiecarui nivel, in „Splitters Critters” alterezi mediul inconjurator. Cu un simplu swipe poti “sectiona” lumea pentru ca apoi sa o rearanjezi, poti sa te deplasezi in fiecare parte a lumii, unind trasee care anterior erau separate sau inlaturand obstacolele din calea micilor creaturi. Pentru ca extraterestrii sa ajunga la nava, este nevoie de “taieturi” multiple in fiecare mediu, de o sincronizare precisa precum si de abilitatea de a-ti da seama cum sa eviti dușmani, lasere și alte pericole.

In ceea ce priveste aplicatiile pentru iPad, atat la nivel global cat si in Romania, pe primul loc in clasament a fost „Affinity Photo”, un program de editare foto profesional si o alternativa viabila la Photoshop. Treaba buna pentru talentatii din nenumaratele agentii de publicitate.

Atat clasamentul aplicatiilor, cat si cel al jocurilor au fost alcatuite in functie de teritoriu. Din acest motiv, in vreme ce la nivel global in categoria jocuri pe iPad, The Witness s-a clasat pe primul loc, in Romania locul intai este detinut de Hidden Folks”.

Un aspect important este ca, daca in anii precedenti majoritatea aplicatiilor din clasamentul App of the Year au fost gratuite, anul acesta toate sunt contra cost.

Ramaneti pe aproape, stirile despre tehnologie & publicitate digitala sunt de abia la inceput pe blogul nostru.

Sursa foto.