La un first date
pe LinkedIn

February 19, 2018 , disruption

La o prima intalnire cu platforma de networking numita LinkedIn s-ar putea sa fugi mancand pamantul. Ca atunci cand iesi la un date cu o tip\a de pe Tinder si nu e asa cum te-ai astepta sa fie (sexy si rea\rau), ci inactiv\a, putin plictisitoare\plictisitor si poate (dar poate) putin jucaus\a.

In plus, se zvoneste ca ar fi 500 milioane de oameni conectati pe LinkeIn, din 200 de tari.

Bineinteles ca exagerarea isi are si ea locul in cele anapoda explicate mai sus, dar doar de dorul artei si nimic mai mult. In realitate, LinkedIn este o platforma de networking  intre profesionisti, corporatisti, publicitari, oameni care au de impartit idei misto, articole, stiri si cel mai mult joburi. Companiile se inghesuie sa isi listeze pozitiile larg deschise, iar omenii stau la coada pentru gaura covrigului.

Bine bine, dar ce facem pe LinkedIn daca nu avem o  foarte puternica in piata? Cum scoti in oras tipa aia misto la care crezi ca nu ai nicio sansa? Cum o scoti la acel prim date?

  1. Gasesti acel element care te caracterizeaza si cu care poti comunica. Nu trebuie sa fie ceva wow pentru lume, trebuie sa fie ceva wow pentru tine. Pentru noi Disruption® este cuvantul zilei, asa ca Coco & Sven The Labs ne administreaza cu succes contul de putina vreme.
  2. In functie de profilul companiei tale, te poti folosi de un feature care iti permite sa redactezi articole chiar in interiorul platformei. Astfel vei dobandi mai multa credibilitate in fata comunitatii pe care incerci sa o construiesti.
  3. Inainte de a trimite invitatii de conectare, cinstit si drept e sa redactezi niste articole, sa iti completezi profilul cu informatii atat de inteligente incat sa atraga atentia. Fix ca pe Tinder, dar fara poze prea multe. Conform unor oameni care se ocupa de statistici, userii care au cel putin 5 skilluri listate pe platforma primesc cu pana la 17 ori mai multe view-uri. Pe langa asta, tot oamenii destepti spun ca daca ai o poza blana la profil ai de 36 de ori mai multe sanse sa primesti mesaje. Yuhu!
  4. Dupa ce ai strans haremul de 20-30 de femei connections, profita la maxim de ele ei si extrage un raport din LinkedIn – un feature destul de ascuns (dar nu suficient) in care poti vedea companiile la care lucreaza, contacte si functii.

Credem ca e suficient pentru un first date pe LinkedIn. Ca-n viata  –  inceput frumos si linistit. Am impartit cu voi din umila noastra prima experienta pe LinkedIn, unda va si invitam sa dati like, share si, cel mai misto, sa ne conectam. Pace!

Cover Photo de aici.