Ce au Pokemon Go si Bitcoin in comun

December 13, 2017 , disruption

Astazi am citit o stire cum ca oamenii isi ipotecheaza casele pentru a-si cumpara Bitcoin, care a ajuns la impresionanta cifra de ~16.674 de dolari. De obicei, sumele atat de mari atrag privirile celor care nu le pot accesa – vorba aia, bogatul nici nu mai numara banii, ce-i mai trebuie Bitcoin. Insa pentru omul de rand, o asemenea investitie inseamna, poate, un viitor fara grija zilei de maine.

Nebunia a inceput acum aproximativ o luna, cand pretul unui Bitcoin ( moneda virtuala) ajunsese la ~ 8.0000 de dolari, iar cei care il cumparasera in urma cu doar cativa ani pentru cateva sute de dolari s-au simtit deodata mai bogati.

La fel ca in cazul Pokemon Go, oamenii alearga dupa ceva: in cazul asta dupa o crestere exponentiala a monedei virtuale, avand scopul final de a se imbogati. Poate parea usor ironica asocierea dintre Bitcoin si Pokemon Go, insa efectul asupra populatiei este acelasi: the hunter is back and HE will kill you. Insusi Presedintele Asociatiei Administratorilor Securitatii Nord Americane a spus ca oamenii se afla in faza de manie a bitcoinului, obsesia devenind aproape virala.

Lasand cazurile izolate la o parte, Bitcoin is here si gradul de inovatie pe care il aduce este mai presus de ceea ce putem intelege. De aceea va lasam mai jos un clipulet care explica aceasta tehnologie si insistam, e important sa stim ca in jurul nostru se intampla lucruri mai presus de noi. Let’s catch up!

Foto: www.bitcoingg.com/pokemon-gives-bitcoin-renewed-purpose-games/