E cuffing season
pentru extraterestrii gender-fluid din Targoviste?

January 16, 2018 , disruption

Cateva trenduri au caracterizat anul 2017: fidget spinner, Donald Trump, #metoo, eclipsa totala de soare si cateva atacuri nefericite care s-au terminat urat. Love, hate, iar love, o nebuloasa de feelinguri.

Se numesc trenduri si sigur ai fost parte din categoria trendsetteri la un moment dat. Anul 2017 a fost unul destul de dubios, daca stam sa ne uitam la principalele cuvinte-trenduri numite cuvintele oficiale ale anului ce tocmai a trecut.

Fake news – stim ce inseamna, dar il mentionam pentru ca a fost ales cuvantul Anului 2017

Conform dictionarului Collins, gradul de utilizare al cuvantului a crescut cu 365% fata de 2016. Sa ne bucuram totusi in speranta in care oamenii (romanii mostly) stiu acum sa faca diferenta dintre o stire pe bune si una fake (ca asta: http://www.romaniatv.net/un-extraterestru-in-targoviste-filmuletul-care-a-innebunit-internetul_396181.html )

Cuffing season

Sau sezonul „Netflix, chill and sex”. Cuffing season este perioada toamna-iarna, cand oamenii fara parteneri de viata sunt mai predispusi la cautarea unei relatii, decat a unor date-uri casual. Sau mai bine spus, femeile vaneaza barbatii, ca sa nu isi petreaca Sfintele Sarbatori singurele.

Gender Fluid

Sau atunci cand nu te poti identifica cu niciun sex. Cei care au aceasta predispozitie pot face foarte usor trecerea de la o stare feminina la una masculina, in functie de contextul in care se afla. Cel mai bun exemplu este Tilda Swinton, care a si recunoscut ca are o sexualitate fluida.

Gig Economy

Din toate trendurile nebunesti, trebuia sa fie si unul mai serios. Gig Economy este o economie in care exista foarte putini angajati permanenti. Trendul este de contractare a freelancerilor. Se preconizeaza ca pana in 2020, 40% dintre americani vor lucra in acest regim.

Printre cuvintele din shortlist se mai numara Insta, Unicorn, Fidget Spinner, Antifa (organizatie antifascista).

Tu cat de gender fluid esti in cuffing season-ul asta?